KERMA CC


Kerma Car Clubin perustamiskirjaan kirjoitettiin ikääntyvien miesten syrjäytymistä ehkäisevää toimintaa. ”Ja sellaista se on ollutkin”, Hokke Långstedt sanoo.

Tila on täynnä autoihin, veneisiin ja moottori- pyöriin liittyviä asioita. Mutta tärkeintä on porukka, joka koostuu Långstedtin mukaan kuusikymppisistä vanhoista raggareista.

Yleensä klubilla on aina joku, kun sinne menee ruuvailemaan.”Joskus saattaa olla, että ruuvaaminen jää ja bamlataan vaan. Se on terapiaa.”


PU$$YCLUB

Nyt Pussy Clubilla järjestetään tekemistä laidasta laitaan: tuftausta, dj-hommia, tankotanssia ja maalausta. Joskus luovia asioita tehdään yhdessä, ja toisinaan kaveritkin tulevat toteuttamaan projektejaan: tantra-hierontaa, tarot-kortteja ja babyshowereita. Tilalla hengaillaan yhdessä ja erikseen erilaisen tekemisen, bileiden tai jatkojen merkeissä.

RUMPUTAIVAS

Elokuvajärjestäjä Klaus Klemolan mielestä rumpujen soitto kaikessa primitiivisyydessään on kaikkein ihaninta, siinä on jotain vähän shamanistista.

2020 hän vuokrasi nykyisestä talosta yhden huoneen yksille rummuille pitääkseen soittotekniikkaa yllä 20 vuoden tauon jälkeen. Homma eskaloitui: nyt koko talo on vuokralla ja siellä on 50 rumpusettiä.

Joukkoon mahtuu esimerkiksi Spede Pasasen kirsikka-setti mahonkiviilulla. Vaikka monilla rumpukavereilla on

suunnitelmia talolle, Klasu toivoo ettei harrastukseen liittyisi mitään taloudellisia tavoitteita. Hänen ajo-ohjeensa Rumputaivaaseen onkin

”että heti, kun markkinatalous loppuu, niin tää on heti siinä vasemmalla"


VARASTONURKKA

Vastapainoksi sahanpölylle ja jättimäisten veistosten työstämiselle varaston nurkalle on alkanut rakentua Eurorack-syntetisaattorist ja vanhasta kelanauhurista johdoilla ja kolvaten yhdistetty äänitaidepiste. Siinä Kalle Mustonen tekee erilaisia äänimaisemia ja tunnelmia.

Aikoinaan Kallen isä korjasi mielellään perheenjäsenten ja tuttujen videonauhurit ja radiot autotallissaan.

“Tämä euroräkki-homma tai- taa olla aikalailla keski-ikäisten miesten harrastus. Se voi karata melko kalliiksi. Itse kolvaamalla pääsee kyllä alkuun, mutta silti saa kyllä uppoamaankin reilusti rahaa, jos innostuu.”


KARAOKE
CARAVAN

Kokkina työskentelevä Chris Dar ja sisustussuunnittelua opiskeleva Ellen Romi suunnittelevat ja toteuttavat haaveitansa Lehmijärven rannalla, Lohjalla. Heillä on tontilla useampi asuntovaunu ja merimies- kontti, joissa on eri teemansa. Kuvan asuntovaunussa on karaoketeema, joten siinä on myös äänentoisto

ja karaokemahdollisuus. Joskus he järjestävät tiloissa juhlia, ja niissä voidaan myös tarpeen tullen yöpyä.